АГЕНЦИЯТА ЗА ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА ИНСПЕКЦИЯ И КОМИСИЯТА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО СКЛЮЧИХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

21 Август 2018

             На 20.08.2018 г. Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) подписаха споразумение за сътрудничество.

            Основната цел е предприемане на действия за подобряване на взаимодействието и засилване на сътрудничеството между АДФИ и КПКОНПИ за ефективно осъществяване на мерките в сферата на политиката по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, както и противодействие на злоупотребите с публични финанси.

            Споразумението определя редът и начинът на сътрудничество и взаимодействие между двете институции. АДФИ и КПКОНПИ ще си съдействат чрез предоставяне на сведения и документи и чрез оказване на експертна помощ, съобразно компетенциите и административния капаците на двете администрации.